Cybercrime assurantie

Een veilige website. Waarom is dat nodig?

Geplaatst op

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, heb je in de meeste gevallen ook een eigen website. De een gebruikt deze website om verschillende producten te verkopen, terwijl de ander het weer meer gebruikt als promotie. Bij ieder die een website gebruikt is het wel zo fijn als deze website veilig is. Dit is zowel fijn als eigenaar als dat het fijn is als bezoeker. Waarom is dit dan zo handig? Kun je bijvoorbeeld een online website security check doen?

Waarom moet je een website veilig maken?

 

Wanneer je een beveiligde website hebt, ben je zeker van veilig opgeslagen gegeven. Door de beveiliging worden al je gegevens versleuteld die worden verstuurd. Hierdoor hebben anderen geen toegang tot deze gegevens en kunnen bijvoorbeeld hackers niet aan deze gegevens komen. Ook kunnen boetes verlaagd of zelfs verminderd worden wanneer er aangetoond kan worden dat er maatregelen zijn genomen tegen bijvoorbeeld een datalek. Ook is het namaken van een beveiligde website lastig te doen. Hier heb je namelijk een certificaat voor nodig, dus zal niet snel voorkomen. 

 

Je ervaart meerdere voordelen wanneer je gebruik maakt van een beveiligde website. Zo zal bijvoorbeeld Google je eerder een boost geven in de zoekresultaten. De website komt ook wat professioneler over. Dit schept voor de bezoekers meer vertrouwen, omdat ze dan verzekerd zijn dat ze veilig zijn op die site met hun gegevens. 

Website veilig maken door online website security check

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het dus belangrijk om je website veilig te maken. Dit heeft veel redenen. Om een website helemaal veilig te maken kun je gebruik maken van een online website security check. Maar wat houdt een online website security check dan precies in? Wanneer je gebruik maakt van een website, weet je in de meeste gevallen niet of deze nu veilig is. Je wilt voorkomen dat hackers actief zijn op jouw website. Door een online website security check te doen voorkom je mogelijke problemen. Bij een online website security check kom je er namelijk achter of je website veilig is, hierbij zie je wat je kunt verbeteren of veranderen. Dit kom je te weten door een uitgebreide analyse en advies.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cybercrime en preventie hiervan? Lees dan snel verder op onze site.

Contactgegevens

Via info @ cybercrime-assurantie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden